PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до ДНК

Конопа може да регенерира увредената ДНК

Учените са открили поразителни нови доказателства, според които протеините на конопа имат способността да поправят увредената ДНК. С напредването на годините при всички хора ДНК малко или много започва да се уврежда.
По-голяма част от хората са наясно, че дезоксирибонуклеиновата киселина присъства в повечето живи организми. Голям процент от хората обаче напълно са забравили за факта, че този наследствен материал натрупва порaжения и това води до увреждания.
За щастие човешките клетки са устойчиви и могат да поправят голяма част от щетите в рамките на нашия генетичен код. Все пак не всички щети са поправими и това според учените е причината за загубата на възможността тялото да се лекува само. Добрата новина е, че по-голяма част от ДНК уврежданията не са сериозни. В конопените семена са открити два основни протеина: Едестин и Албумин които помагат на тялото да поправи увредената ДНК. Протеина Едестин се среща само в конопените семена и е изграден подобно на кръвната плазма. Той заздравява имунната система и премахва стреса. Другият протеин Албумин подобрява здравината на тъканите. Повредените нишки в ДНК карат организма да прави грешки по време на възстановителния процес, а това чувствително съкращава продължителността на живота.
Конопените протеини всички 20 известни аминокиселини, включително и 9 незаменими аминокиселини. Тялото не може да произвежда само незаменимите аминокиселини. Приемането на храни без тези аминокиселини може да доведе до дегенеративни състояния.
Изследванията показват, че консумацията на конопено семе и масло от конопено семе е идеално средство за поправяне на увредената ДНК. Това се дължи на факта, че омега мастните киселени се съдържат в перфектното съотношение 3 : 1, а те са важен инструмент за поправяне на увреденото ДНК.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 25 оценки

Отзиви

ИЙП
Аз консумирам конопен протеин от известно време и съм изключително доволен. Поръчах си го от https://konopshop.com/bg/hrani-i-dobavki/49-hemp-protein-powder-.html, но разбрах че през септември ще отварят магазин на Витошка.
Daniel
Може ли да видя изследването на учените?
ludmila toncheva
homeopatiata ne e bilkole4enie
rosi
Ne podzeniavayte Homeopathy ili na balgarski bilkolechenieto i lechenie s naturalni produkti , az lichno vinagi se vazpolzvam ot polzata ot luk, predi niakolko dni prelahnah bradaviza s ozet i sashto taka temperaturata ......
въпросът е да вярвате че нещо е полезно за здравето ви, а не е било предлагано защото е евтино,като стане модерно и дефицит като чистите храни ще започнете да го търсите,на всички психологията ви е еднаква
Виж още отзиви
Коментирай
loading...