Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Езотерика  »  Физика и метафизика  »  Възможно ли е феномена Дежавю да е начин за получаване на информация от други измерения?

Възможно ли е феномена Дежавю да е начин за получаване на информация от други измерения?

Възможно ли е феномена Дежавю да е начин за получаване на информация от други измерения?

Дежавю е един от не добре изучените и загадъчни феномени на нашата психика. Много хора имат усещането, че неща, които им се случват са настъпили и преди. Те си спомнят всичко с най-малките подробности, но не знаят как и кога се е случило това събитие. Това явление е известно като „Дежавю“ и преведено от френски означава „вече съм видял“. Това е състояние в което човек преживява ситуация от настоящето, но я усеща и я свързва с конкретен момент от миналото.

Дежавю е много често срещано явление. Психолозите смятат, че 97% от хората са го изпитвали поне веднъж. Понякога хората се страхуват от Дежавю и се притесняват за психичното си здраве. Това е нормална реакция, тъй като нещата лежащи извън нашето разбиране в повечето случаи ни плашат.

Причините, предизвикващи това явление все още не са напълно ясни. Може да е свързано с процеси в определени части на мозъка, отговарящи за паметта и възприятията. Съществува хипотеза, че понякога възприеманата информация достига по-бързо до частите от мозъка, отговорни за паметта, отколкото до областите занимаващи се с първичен анализ. По този начин мозъка сравнява информацията с това, което вече е постъпило в паметта и заключва, че това вече се е случило преди.

Човешкият мозък работи посредством биологично електричество. Той получава биоелектрична енергия от цялото тяло и от себе си. Двете полукълба на мозъка концентрират тази енергия по различен начин. Лявото полукълбо концентрира електрически импулси с отрицателен заряд, а дясното полукълбо с положителен заряд. Потенциалната разлика води до многократно увеличаване на входящата био електрическа енергия с нискочестотни вълни. Има обаче и високочестотна био енергия, която се възприема от мозъка и тялото ни като една цялостна система на заобикалящата ни среда. Тази високочестотна фина енергия се използва от нервната система за подсигуряването на всички физиологични и психологични функции. Науката е доказала отдавна, че никой човек или всяко друго живо същество не може да оцелее без тази фина енергия. В същото време мозъците ни могат да произвеждат този вид енергия. Това се случва когато мислим, защото в резултат на умствената дейност плътната енергия се превръща във фина.

Фините енергии са познати на човечеството от много отдавна. Психолозите я наричат психическа или духовна енергия, а физиците енергия на физическия вакуум. Учените вече са открили една от елементарните частици на тази енергия - „Psychon“. Тази частица е аналог на електроните при плътната енергия. Психофизиологичните изследвания показват, че мисленето е преди всичко процес на производство на фина енергия с определени характеристики на информацията. По този начин някои медиуми могат да видят мисловните форми като фино електрическо поле с различни цветове.

Психологията все още не може да опише подробно тази функция на нашите мисловни форми. Постиженията в квантовата физика обаче доказват възможността за съществуването на мисловни форми под формата на енергия, едновременно в различни времеви и пространствени измерения. Вече е доказано научно, че кванта може да съществува на различни места, по едно и също време. Астрофизиците доказаха това като откриха, че светлината от далечните звезди достига до нас едновременно в миналото, настоящето и бъдещето.

Така, ако човек изпитва Дежавю, то може да е в резултат на информацията носена от неговите силни мисловни форми от миналото или бъдещето. Това означава, че се отваря една прекрасна, но загадъчна възможност да получаваме информация от различни измерения, посредством нашите мисловни форми. Силните и продължителни мисловни форми се създават под влияние на силни емоции и мотивация. Ето защо емоционалните хора с властващ характер изпитват най-често Дежавю.

Дежавю не е психично заболяване и не е необходимо да се притеснявате, ако изпитвате често Дежавю. Опитайте се да получите възможно най-голямо емоционално удовлетворение от това явление и страхът ви ще изчезне веднага. Допълнителните изследвания на феномена Дежавю ще помогнат да го контролираме и използваме, за да проучим психическите способности на човека.

Рейтинг: 4.6/5 на базата на 12 оценки
прегледи 29595

Препоръчани продукти

Коментари за Възможно ли е феномена Дежавю да е начин за получаване на информация от други измерения?

 1. .

  само ограничено мислене....дъра бъра... моите дежаву ми показваха хора които са ме убивали в предишни животи,за което благодаря на бог за това,но вие не познавате себе си камо ли дежаву

 2. 1.

  Много правилно!

 3. 2.

  Само че защо едно изследвано явление трябва да бъде поставяно под табела ЕЗОТЕРИКА?, демек тайно знание. Мисля, че работата на последните поколения е да разбулваме езотериката в екзотерика. Ако има факти и научни наблюдения, ако има приложен научен изследователски апарат, нужна ли ни е езотерика, или пък религия?!

 4. 3.

  Според мен е нужна. Една част от хората имат недостиг от знания или опит и биха се изплашили или обявили тези, които обсъждат подобни неща за луди. Може би трябва да бъде премахната думата тайно познание и езотериката да е клон на науката.

 5. 4.

  ... бих заменила думата "властващ", със "силен" характер. Освен това мисля, че статията не е преведена добре и е непълна. А иначе като цяло сте прави - има недостиг на познание и може би мъничко страх, заради самото естество на материята.

 6. 5.

  И аз често получавам Дежа вю. Веднъж получих три за един ден. Беше много яко.

 7. 6.

  Знаех си, че не съм само аз????

 8. 7.

  Съгласна съм със всички ако неразбираш нещо не трябва да го отричаш или да се страхуваш но как да се нарече когато сънуваш някои когото не си срещал никога и го виждаш след това в реалният живот

 9. 8.

  един философ е казал навремето че аз знам че нищо не знам
  така че няма човек който да знае всичко на света
  а че ни вземат за луди много често ще ни се случва
  защото не го ли изпитат или видят няма да го признаят за истина

 10. 9.

  Аз не се сърахувам от моите дежавю които са МНОГО! Преди 2017 декември имах много често 28/12/2017 имах първата мозъчна операция ,03/06/2018 имах втора операция ,дори и за миг не съм се съмнявала че моите дежавю са в последствие на тумора в мозъка ми ,след като всичко приключи успешно получавам епилептични пристъпи НО ...... дежавюТо ми много ми чести дежавю са все ката силни и истински продължават да ме вълнуват и да търся себе си . Искам отново да кажа не се страхувайте ТЪРСЕТЕ,ЧЕТЕТ питайте хора запознати с тази материя това е толкова хубаво дано някой земен ден разбера минало или бъдеще са ....... и най накрая да намеря истината , защото тук на земята е нещо ужасно и всички човешки същества са експеримент на по висша цивилизация. Не се страхувайте ДЕЖАВЮ е най-хубавото нещо на земята .

Подобни статии